Информирано съгласие

 

Информирано съгласие и споразумение за психотерапевтични услуги

 

 

Добре дошли в моята частна практика!

Казвам се Радослав Иванов и съм дипломиран аналитичен психотерапевт и клиничен психолог.

Настоящият документ съдържа важна информация за моите професионални услуги и работни политики. Моля, прочетете го внимателно и ако имате въпроси, съм готов да ги обсъдим.

Психологични услуги

Психотерапията е метод за работа с пациенти/ клиенти, който цели да им помогне да модифицират, променят или отслабят действието на фактори, пречещи на житейската им ефективност. За осъществяването на тази цел се използва взаимодействието между психотерапевта и пациентите/ клиентите.

В психотерапията се използват техники и прийоми от различни психотерапевтични направления. Аз използвам метода на аналитичната психология, наричана още „юнгианска“ по името на нейния създател Карл Густав Юнг.

Психотерапията не е като посещение при лекар. Вместо това тя изисква много активни усилия от Ваша страна, подобно на усилията и практиката, свързани с изучаването на нови умения. За да бъде терапията най-успешна е необходимо и да работите върху неща, за които говорим както по време на нашите сесии, така и вкъщи.

Психотерапията може да има ползи и рискове. Тъй като терапията често включва обсъждане на неприятни аспекти от живота ви можете да изпитате неудобни чувства като тъга, вина, гняв, разочарование, самота и безпомощност. От друга, психотерапията също е показала огромни ползи за хората, които преминават през нея. Терапията може да доведе до: значителни подобрения не само по отношение нивото на симптомите и междуличностните проблеми, но и на нивото на личностната структура и поведение в ежедневния живот; значително намаляване на чувствата на страдание; решения на специфични проблеми; намаляване използването на здравни грижи и по-добри взаимоотношения.

Терапията включва инвестиране на време, пари и енергия.

Кога работя?

Работното ми време е по договаряне. В меню Контакти https://therapybg.com/contact-us/ съм публикувал различни начини за връзка с мен. Когато съм на работа, отговарям на съобщения и обаждания до 20,00 ч., но не и в рамките на терапевтична сесия, след което ще проверя пощата си и телефона за писма и пропуснати повиквания и ще се свържа с Вас. При спешни случаи се обаждайте на тел.: 112.

При излизане в отпуск, болнични или невъзможност да бъда на работа ще бъдете своевременно уведомени.

Сесии и такси

Психотерапевтични сесии ги планираме заедно, съобразно моята заетост и с оглед Вашето свободно време.

Всяка психотерапевтичната сесия е с продължителност 50 мин и таксата за нея е 70 лв.

При промяна на цената ще Ви уведомя предварително. Таксата може да бъде платена на място, по банков път, чрез други онлайн платформи за разплащания или институции, предоставящи възможност за парични преводи.

При настъпване на обстоятелства, които Ви възпрепятстват да проведем предварително насрочена сесия ме уведомете най-малко 24 часа по-рано. Ако не го направите, сте задължени да заплатите пропусната сесия на 100%, тъй като за това време аз се ангажирам с Вас и никой друг не може да я използва.

Конфиденциалност

Съдържанието на сесията и идентичността Ви са строго конфиденциални. Професионалната тайна е изискване, което важи от момента на започване на терапия и е безсрочно.

Ангажимента за спазване на конфиденциалност  може да бъде свален:

  • с Ваше съгласие;
  • по решене на съда;
  • в полза на обществения Ви и личен интерес, когато има опасност от посегателство над Вашия живот и здраве или на трети лица.

Професонални записи

Професията ми изисква да съхранявам всички записки, направени по време на психотерапията.

Също така аз пиша различни текстове като статии, доклади, презентации, художествена литература и прочие и понякога за тях ми се налага да използвам клинични случаи от своята практика. Ако проявя желание да използвам Вашия клиничен материал с подобна цел, първо ще го обсъдим и поискам разрешение от Вас, спазвайки условията на професионална конфиденциалност.

Смачканият лист

Навън времето беше дружелюбно …

Здравец и синчец

Те се носеха върху килима …